Медовик з лимонним курдом
Коржі: 2 яйця, 150 г цукру, 100 г меду, 100 г масла, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка соку лимона, дрібка солі, 450 г борошна.
Яйця збити з цукром, додати. Мед, масло, соду,сіль, лимонний сік та поставити на водяну баню, весь час помішувати, щоб розчинився мед та масло, додати 200 г борошна та ще трохи поварити на водяній бані. Зняти з вогню, трохи охолодити та додати решту борошна. Замісити тісто та залишити трохи відпочити. Розділити його на 8 частин, кожну розкочувати на пергаменті у формі круга діаметром 21 см, поколоти виделкою та випікати при 180 ОС 6-7 хв. Вийняти з духовки та за допомогою тарілки діаметром 20 см обрізати краї.
Крем: 250 г вершкового сиру, 600 г сметани, 150 г цукрової пудри.
Лимонний курд: цедра і сік 2 лимонів, 100 г цукру, 2 яйця, 1 ст. ложка крохмалю.
Усе добре перемішати та варити весь час помішуючи до загустіння, зняти з вогню та додати 100 г масла, добре перемішати та охолодити. Розділити на три рівні частини.
Зібрати торт: корж, крем, корж, крем, лимонний курд, так зробити 3 рази.
Крем для покриття торта: 200 г вершкового сиру, 200 г масла, 50 г цукрової пудри.
Для зеленої помадки білий шоколад розтопити на водяній бані і додати олію до потрібної консистенції + барвник.
Рецепт і фото Галі Лилик
Спробуйте також приготувати: