Пиріг-коса з чорницею
- Для тіста: 300 г масла, 500 г борошна, 2 ст. ложки цукру, 20 г дріжджів, 0,5 скл. сметани, 2 жовтки.
- Для начинки: 0,5 л чорниці, 100 г цукру, 2 ст. ложки білих сухарів.
300 г масла посікти з 500 г борошна, додати 2 ст. ложки цукру, 0,5 скл. сметани (у ній розчинити 20 г дріжджів), 2 жовтки і замісити тісто. Покласти на 1 год в холодильник.
0,5 л чорниць помити, просушити. Через годину тісто розкотити прямокутником, викласти на середину сухі чорниці, посипати 100 г цукру та 2 ст. ложками білих сухарів. Нарізати краї прямокутника смужками і загорнути косою. Пекти при 200-220 градусах 40-45 хв. Витягти та щільно посипати пудрою.
Рецепт і фото Алли Сидор
Радимо також принотувати:
- Пиріг-коса з яблуками, аґрусом та журавлиною
-
Пиріг з капустою. Рецепт і майстер-клас формування
-