Торт-чизкейк “Червоний оксамит”
- Форма – 23 см.
- Чизкейк-суфле: 450 г вершкового сиру (філадельфія або філадельфія + домашній), 115 г сметани, 80 мл вершків, 130 г цукру, 2 яйця, 1 ч. ложка ванільного екстракту, дрібка солі.
- Червоно-оксамитові коржі: 310 г борошна, 16 г какао, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка солі, 300 г цукру, 240 мл кефіру кімнатної температури, 200 мл олії, 1 ч. ложка оцту, 2 яйця, 115 г масла кімнатної температури, 1 ст. ложка червоного барвника, 2 ч. ложки ванільного екстракту.
- Крем: 120 мл холодних вершків, 115 г м’якого масла, 450 г вершкового сиру кімнатної температури, 160 г цукрової пудри, 1 ч. ложка ванільного екстракту.
Приготувати чизкейк
Нагріти духовку до 160 г. Підготувати форму: обгорнути низ форми у фольгу і поставити у глибшу посудину. Збити сир з цукром на середній швидкості до гладкості, додати по одному яйця, щоразу добре збиваючи. Додати сметану, вершки, ваніль, добре збити. Вилити тісто у підготовлену форму і налити киплячу воду у посудину, в якій стоїть наша форма. Вода має діставати до половини форми. Поставити в розігріту духовку на 45 хв. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і залишити ще на 30 хв. Вийняти з духовки, поставити на решітку до повного охолодження. Тоді перекласти у морозилку. Морозити приблизно 4 год (до твердого стану).
Приготувати коржі (як для торта “Червоний оксамит”)
Нагріти духовку до 175 градусів. Приготувати дві форми діаметром 23 см. У посудину просіяти борошно, какао, соду, сіль, перемішати і відставити. В окремій посудині збити масло з цукром до гладкості, додати по одному яйця, добре збити. Додати олію, оцет, ваніль, кефір і збити, щоб все поєдналося. Поступово ввести сухі інгредієнти, перемішати. Додати червоний барвник, перемішати. Вилити тісто у дві форми з пергаментом і пекти 30 хв (перевірити готовність дерев’яною шпажкою). Охолодити на решітці, потім зрізати трішки верхівки і зробити з цього крихту для прикраси.
Приготувати крем
Збити сир з маслом до гладкості, додати пудру, ваніль. В окремій посудині збити вершки до легких піків, додати до сирної маси і легенько перемішати.
Скласти торт
Корж легенько змастити кремом, викласти чизкейк з холодильника, змастити знову тонким шаром крему і зверху другий корж. Весь торт змастити кремом, вирівняти. Прикрасити низ крихтами, верх за бажанням. Можна потерти білий шоколад, я прикрасила полуницею.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати:
- Кокосовий чизкейк “Баунті” – смачно і випікати не треба
- Торт-суфле з сиром та ягодами: ніжний наче хмаринка
Post Views: 24