Горіховий пиріг на вареному згущеному молоці. Як торт, але без крему

На вигляд і на смак - наче торт, а насправді це дуже простий у приготуванні пиріг. Можна пекти як у духовці, так і в мультиварці.

Горіховий пиріг на вареному згущеному молоці

220 г борошна, 50 г цукру, 100 мл молока, 4 яйця, 1 б. вареного згущеного молока (0,5 л), 1 ч. л гашеної соди, 1 скл. горіхів (або дрібно нарізаних, або мелених).
У миску покласти 2/3 б. згущеного молока, додати яйця, цукор і збити. Додати борошно і гашену соду, все перемішати. У тісто додати горіхи, перемішати і вилити у чашу мультиварки (у мене діаметр 23 см) або у форму для випікання. Пекти у мультиварці 45 хв або у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хв.
Решту згущенки змішати з молоком, розігріти і довести до однорідної маси. Коли пиріг готовий, не виймати його і не охолоджувати. Проколоти трохи і одразу залити згущенкою з молоком, зверху посипати горіхами і дати охолонути та настоятися при кімнатній температурі.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook