Торт “Спартак” на сковороді
- Діаметр торта 18 см.
- Тісто: 1 яйце і 1 жовток, 120 г цукру, 65 г масла, дрібка солі, 30 г какао, 2 ст. ложки меду, 1 ч. ложка соди без чубка, 250 г борошна.
- Крем: 800 г сметани, 100 г цукрової пудри, 2 п. загущувача сметани.
У каструлі змішати яйця, розтоплене масло, какао, цукор, сіль і мед, перемішати вінчиком до однорідності. Поставити каструлю на найменший вогонь і постійно помішуючи прогрівати до повного розчинення цукру. Ні в якому разі не кип’ятити! Зняти з вогню і в гарячу масу додати соду, активно перемішати. Маса почне світліти і збільшуватися в об’ємі – так і має бути. Остудити до кімнатної температури.
До остиглої маси поступово просіяти борошно, вимішати спочатку ложкою, потім викласти тісто на робочу поверхню і замісити. Тісто виходить м’яким і злегка липне. Поділити його на 8 приблизно рівних частин. Викласти на тарілку, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 40-60 хв.
Присипати стіл борошном, розкочувати тісто максимально тонко, вирізати коло діаметром 18 см. Наколювати кожен корж добре вилкою, щоб тісто під час випікання не здувалось. Розігріти сковорідку, нічим не змащувати, готувати коржі на найменшому вогні по 2-3 хв з однієї сторони, а з іншої 20-30 с. У мене вийшло 10 коржів. Один залишила для посипання боків торта.
Коли коржі остигнуть, змастити кремом: по 2 ст. ложки на корж (збити сметану з цукровою пудрою і загущувачем до загустіння, можна додати цедру 1 лимона). Поставити в холодильник на кілька годин.
Рецепт і фото Віки Булькевич
Спробуйте також приготувати:
Читайте також інші рецепти тортів:
-
Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
-
Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!