Мармуровий кекс. Печу часто, рецепт – супер!

Дуже часто печу кекс за цим рецептом. А ще роблю з цього тіста красиві мармурові коржі для торта. І ви приготуйте - не пошкодуєте!

Мармуровий кекс

Склянка – 200 мл. 1 скл. цукру, 3 яйця, 1 п. ванільного цукру, 4 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки олії, 100 г молока, 100 г масла (розтопленого), 175 г борошна. 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 2 ст. ложки какао.

Яйця збити з цукром і ванільним цукром хвилинки 2-3, додати 4 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки олії, 100 г молока, 100 г розтопленого масла. Усе перемішати, додати борошно (якщо в грамах – це приблизно 175 г, а якщо склянкою – це приблизно 250 мл). У мене вийшло трохи рідке тісто, я ще додала 100-грамовий стаканчик борошна), знову все перемішати, додати 1 ч. ложечку соди, погашеної оцтом. Тісто має бути як густа сметана.
Розділити тісто на дві рівні частини, в одну частину додати 2 ст. ложки какао, перемішати. Форму змастити вершковим маслом, обсипати м. У форму вилити біле тісто, а потім тісто з какао, шпажкою зробити візерунок. Пекти в розігрітій духовці приблизно 40-45 хв при 180 ОС. Духовку при випіканні не відкривати.
Рецепт і фото Оксани Полищук

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook