Універсальний рецепт дріжджового тіста для булочок і пиріжків

Пропоную легкий і універсальний рецепт дріжджового тіста. Пиріжки і булочки виходять дуже смачні і повітряні. Тож беріть ручку і зошит, записуйте рецепт!

Універсальний рецепт дріжджового тіста 

250 мл молока, 125 мл води теплої, 2 білки (жовтки для змащування), 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 20 г дріжджів, 50 мл олії, 5-6 скл. борошна, 5-6 скл. борошна (тісто має бути м’яке).

Збити білки з цукром і сіллю вручну, додати молоко, воду, дріжджі, олію. Все розмішати ложкою. Коли дріжджі розчиняться і зверху зробиться піна, тоді додати просіяне борошно, замісити м’яке тісто. Гарно вимісити, щоб не липло до рук, і залишити на 1 год, щоб підійшло (накрити рушником). Сформувати булочки, змастити жовтком і залишити ще на 10 хв. Випікати при температурі 180 до готовності. Начинка підійде і солодка, і солона. Якщо хочете, щоб тісто було солодке, цукру треба додавати більше. В мене булочки з шоколадом і маком – смакота!

Рецепт і фото Анюти Яремчук

Спробуйте також приготувати:

Моє тісто для пиріжків, завиванців з маком і струдлів. Рецепт, вироблений роками

Картопляне тісто на пиріжки. Виходять пухкі і довго не черствіють

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook