картопляне тісто

Картопляне тісто на пиріжки: виходять пухкі і довго не черствіють

Найбільше мені подобаються пиріжки на картопляному тісті. Виходять смачні і довго не черствіють! Тісто легке і пишне, гарно росте.

Картопляне тісто

  • 4 великі картоплини, 0,8 л води (картоплю зварити та потовкти разом з відваром, вiдціджувати не потрібно), 50 г дріжджів живих або 12 г сухих, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка цукру, борошно (скільки забере тісто).

До теплого пюре додати дріжджі і решту продуктів, замісити тісто та залишити підійти 20 хв. Виробити пиріжки та залишити ще на 20 -25 хв. Тісто несолодке. Якщо плануєте пекти солодкі пиріжки, можете додати більше цукру.

Рецепт Анни-Надії Кудрявцевої

Читайте також:

  • Заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків. Еластичне, смачне, а в морозилці не тріскається!
  • Правильне тісто для піци – виходить тонка і хрустка

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook