Печиво “Трубочки”
- На 20 трубочок: приблизно 300 г борошна, 50 г цукру, 100 г масла м’якого, 150 мл сметани або кефіру, 1 яйце, 1 ч. ложка розпушувача, 10 г ванільного цукру, дрібка солі.
- Начинка горіхова (горіхи, родзинки, цукор).
Для начинки горіхи підсушити, охолоджені подрібнити в кульочку качалкою. Жменьку добру родзинок залити кип’ятком на 10 хв, тоді дрібно нарізати, змішати з горіхами, додати 1 ст. ложку цукру. Можна блендером все подрібнити, але начинки досить мало, то зручніше руками все зробити.
Для тіста яйця змішати з цукром, перемішати, додати сметану, ванільний цукор, сіль, м’яке масло, перемішати віничком, поступово додати просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м’яке тісто, не щільне. Розділити на 20 частин, підкотати в кульки, вкрити.
Розкотити кожну тоненько (2 мм) в коло, з одного боку покласти начинку, защипнути, з іншого зробити надрізи не до краю шириною в 1 см. Згорнути трубочкою, притискаючи трішки краї, щоб тонші були краї. Змастити жовток+молоко (можна не змащувати). Випікати на застеленому пергаментом деко в розігрітій духовці до t 180-200 15-20 хв до злегка золотистого кольору.
Порада господині. На сметані тісто більш ніжне та розсипчасте.