“Зебра” на склянці кефіру. Збережіть рецепт – потім сто разів подякуєте!

Це рецепт з розряду "з нічого" і "за 5 хвилин". Для тіста треба лише склянка кефіру, три яйця і пів склянки олії, все збити міксером - і готово! "Зебру" печу дуже часто. Це один з моїх улюблених рецептів, бо це швидко і смачно!

Кекс “Зебра”

Склянка – 250 мл. 3 яйця, 1 скл. кефіру або кислого молока, 1,5 скл. цукру, 0,5 ч. ложки соди, 1 ст. ложка оцту, 2 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, ваніль, дрібка солі, 0,5 скл. олії.

Яйця збити з цукром до пишності, додати кефір, олію, соду, погашену оцтом, ваніль, сіль, трішки збити, додати борошно (але не все: відсипати із 2 скл. 2 столові ложки), ретельно перемішати (можна швидко збити міксером на малих обертах). Розділити тісто навпіл: в одну половину додати 2 ст. ложки борошна, а в другу – 2 ст. ложки какао.

Форму застелити пергаментом, я завжди печу в мультиварці. Викладати у центр по черзі по 1-2 ст. ложки коричневого і білого тіста, доки все не закінчиться. Щоб зробити “квіточку”, треба біля краю форми занурити шпажку у тісто і провести нею до центру форми, а щоб “павутинку” – провести від центру до країв. Пекти у мультиварці близько 1,5 год (можна привідкрити і глянути, чи готова, проштрикнувши у центрі шпажкою). Коли повністю охолоне, дістати з форми, пройшовшись по колу біля стінок ножем. Після охолодження можна зверху полити шоколадною глазур’ю, посипати горіхами, кокосом – і буде “гостьовий” варіант.

Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook