Заварні кільця з сирно-сметанним кремом

Ділюся рецептом заварних тістечок, які люблять всі, - заварні кільця (еклери) із сирним кремом. Печіть, не бійтеся - все вдасться!

Заварні кільця з сирно-сметанним кремом

Об’єм склянки – 250 мл. 1 скл. води, 1 скл. борошна, 100 г масла, дрібка солі, 4 яйця кімнатної температури (мое піти 3-3,5 яйця, додавати поступово).

Воду, масло, сіль довести до кипіння, всипати просіяне борошно, постійно помішувати, заварити густе і гладке тісто (воно повинно зібратися в колобочок і відставати від стінок каструлі). Дати тісту охолонути, приблизно до 70%, додати по одному яйця, ретельно перемішуючи до гладкої консистенції (перше яйце вмішую лопаткою, далі міксером на малих оборотах). Можна всі яйця вмішувати ложкою або лопаткою.
Користувалась кулінарним мішечком з насадкою «закрити зірка». Можна без насадки робити, відрізати кінчик мішка (або взяти щільніший файл), тоді будуть без рельєфу.
Пергамент повинен бути якісний або тефлоновий коврик. Випікати при температурі 190/200 – 30/40 хв до золотистого кольору, щоб добре підсохли, виключити духовку, відкрити дверці і залишити до охолодження.
Наповнюю кремом через кондитерський мішечок, з двох сторін роблю отвори. Якщо немає насадки, модна розрізати навпіл.

Крем

Крем: 400 г жирного сиру (9%), 4 ст. ложки сметани, 1 п. ванільного цукру, цукрова пудра. Можна поділити крем на дві частину, в іншу додати какао.
Сир жирний (у мене 9%) збити погружним блендером, додати сметану, щоб була консистенція, як густа сметана, ванільний цукор, цукрову пудру (змолоти цукор в кавомолці).
Рецепт і фото Татьяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook