торт "Яблучна хмаринка"

Торт “Яблучна хмаринка”. Дуже ніжний та повітряний!

Торт "Яблучна хмаринка" - сама ніжність! На смак, дійсно, наче хмаринка, тане у роті! Із дуже смачним фруктовим прошарком зі звичайних яблук.

Приготувати сучасний вишуканий торт із фруктовим прошарком можна зі звичайними яблуками. Не треба екзотичних манго чи маракуї – лише яблука. У такому разі вам стане у пригоді цей рецепт – торт “Яблучна хмаринка”.

Як приготувати торт “Яблучна хмаринка”

  • Форма 21 см. Бісквіт: 5 яєць, 200 г цукру, 125 г борошна, 125 г, кукурудзяного крохмалю, 2 ч. ложки розпушувача, дрібка солі.
  • Яблучний прошарок: 1 кг яблук (з кислинкою), 1,5 п. желе зі смаком лимона, 350 мл води, ваніль.
  • Крем: 300 мл молока, 1 п. ванільного пудингу, 40 г цукру, 150 г масла, цедра половини лимона.
  1. Бісквіт. Білки відділити від жовтків. Додати до білків дрібку солі та частинами цукор. Збивати до стійкості. Додати по одному жовтки. Просіяти борошно, розпушувач та крохмаль і акуратно вимішати лопаткою. Тісто розділити на дві частини, викласти у застелені та змащеній однакові форми. Пекти одночасно при температурі 180 ОС 25 хв.
  2. Яблучний прошарок. Яблука почистити і натерти на дрібній терці. Желе добре розчинити у гарячій воді і разом з ваніллю додати до яблук. Добре вимішати і поставити на 30-40 хв, щоб маса стала трішки густішою.
  3. Крем. З’єднати молоко, пудинг та цукор і зварити густий крем. Охолодити, накривши плівкою в контакт, при кімнатній температурі. Збити масло (кімнатної температури) і частинами додати заварний крем та цедру лимона.
  4. Зібрати торт. Тортик я збирала у кондитерському кільці з ацетатною плівкою. Бісквіти досить пухкі, тому їх просочувати не потрібно. Знизу один бісквіт, далі яблука з желе, за ним другий бісквіт і зверху крем. Крем я викладала за допомогою кондитерського мішка з насадкою зірка. За бажанням посипати меленими горішками. Залишити в холодильнику на 3-4 години і можна смакувати!
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook