п'ять рецептів тортів з яблуками

П’ять рецептів дуже смачних тортів з яблуками

Не треба екзотичних манго чи ананасів - зі звичайними яблуками можна приготувати неймовірно смачний торт! До вашої уваги п'ять вдалих рецептів від господинь.

“Яблучний торт”

  • Форма 20 см. Тісто: 400 г борошна, 2 яйця, 200 г м’якого масла, дрібка солі, 80 г пудри, 5 г розпушувача, ванільний цукор.
  • Яблучна начинка: 1200 г начищених яблук, 70 г цукру, 40 г масла, 1-2 ст. ложки лимонного соку, 1 ч. ложка меленої кориці.
  • Крем: 100 мл охолоджених вершків (від 33%), 100 г вершкового сиру, 90 г вареної згущенки (я давала арахісову пасту).
М’яке масло збити до однорідності, додати пудру і збити 2 хв. Додати ваніль, яйця, добре все збити. Додати просіяні борошно, розпушувач, сіль, замісити м’яке тісто. Поділити на 5 рівних частин, покласти під плівку і в холодильник на 1 год. Розігріти духовку до 180 градусів. Кожну частинку тіста розкотити на пергаменті, витиснути коло діаметром 20 см, перекласти на деко (обрізки поруч теж випекти). Випікати 7-10 хв при 180 ОС. Готовий корж охолодити. Так повторити зі всіма частинами.
Зробити начинку: на розігріту сковороду з маслом викласти почищені і дрібно нарізані яблука, додати цукор, корицю і лимонний сік, готувати на невеликому вогні, час від часу помішуючи, 12-15 хв до м’якості. Охолодити.

яблучний торт

Коржі перекласти начинкою, а верх покрити кремом. Поставити в холодильник на 5 год. Прикрасити крихтами від обрізків. Рецепт і фото Оксани Білінської

Пляцок “Вершково-яблучна насолода”

  • Тісто: 120 г масла, 100 г цукру, 1 яйце, 100 мл молока, 1 ч. ложка амонію, 3 скл. борошна.

М’яке масло збити з цукром, додати яйце, збити. Амоній погасити в теплому молоці, замісити тісто, розкотити 6 паляниць на форму 26-28 см. Пекти в розігрітій до 180 ОС духовці десь по хвилин 10. Можна проколоти перед випіканням.

  • Крем 1 (вершковий): 500 мл вершків або сметани, 100 г цукрової пудри, збити.
  • Крем 2 (яблучний): 700 г яблук (почистити і потерти), 100 г цукру тушкувати до м’якості, помішуючи. Наприкінці додати 100 г масла, потушкувати до розтоплення масла, перемішати й охолодити.

Скласти пляцок: корж, вершковий крем, корж, яблучний крем, корж… і т. д. Тобто 3 рази перемастити вершковим кремом і 2 рази яблучним. Рецепт і фото Мирослави Полець

Шифоновий бісквіт з яблучним мусом та заварним кремом

Шифоновий бісквіт

  • 4 білки, 2 ж, 140 г борошна, 80 г цукру (в жовтки), 25 г цукрової пудри (в білки), 2 ч. ложки розпушувача, ванільний цукор, дрібка солі, 90 г теплого молока, 65 г олії без запаху.
До білків додати сіль і почати їх збивати на повільній швидкості міксера до появи бульбашок на поверхні. Після цього перемкнути міксер на високу швидкість. Продовжувати збивати і всипати цукрову пудру по пів чайної ложки. Збивати до стійких піків. В іншій посудині збити жовтки, цукор, ванільний цукор до розчинення цукру і посвітління маси. Потім влити до збитих жовтків олію і ще трохи збити. Далі додати молоко і все легко перемішати. Просіяти до цієї суміші борошно разом з розпушувачем. На низьких обертах перемішати тісто. Додати збиті білки в два прийоми і легко вимішати тісто силіконовою лопаткою. Випікати у формі діаметром 22 см.
Пекти при 160 ОС у режимі верх-низ до сухого сірника. Готовий, остуджений і вистояний бісквіт розрізати на два коржі. Я пекла у формі 25 на 40 см. Із цієї кількості продуктів виходить один корж. Мені потрібно було два коржі, тому пекла ще один такий корж. Дала коржам вистоятися ніч.

Заварний крем

  • У мене великі коржі, тому для крему я використала 8 жовтків, 1 л. молока, 1 скл. цукру (орієнтуйтеся на свій смак), 2 ст. ложки. крохмалю, 500 г масла. 
Жовтки розтерти з цукром і додати десь 50 г молока. Залишити пів склянки молока, а решту закип’ятити. До киплячого молока влити жовтки, постійно помішуючи вінчиком. Коли жовтки закипіли і трохи загусли, додати крохмаль, розчинений в решті молока. Коли маса закипить і загусне, відразу відставити її для охолодження. Збити розм’якшене масло міксером і потім частинами додавати заварний крем. Крем і масло повинно бути однакової температури. Крем збити до пухкого стану. Можна його так і залишити, але я хотіла, щоб крем мав структуру суфле, тому 35-40 г желатину залила 1 скл. холодної води, зачекала, щоб він набух, потім розігріла до розчинення. Трохи його остудила. Збиваючи крем міксером, влила в нього желатинову масу.

Яблучне суфле

  • Близько 1,5 кг почищених яблук потерти, додати до них 1 скл. цукру і 1 скл. води.
Поставити яблука на вогонь і почати їх уварювати, постійно помішуючи. Варити яблука у каструлі з товстим дном. Кількість цукру залежить від яблук. Але врахуйте те, що до яблук потрібно додати ще дві пачки желе, а воно теж солодке. Уварювання зайняло у мене десь 30 хв. Гарячі яблука перебити блендером до стану пюре. Відкласти масу на декілька хвилин, а потім додати до неї 2 п. лимонного желе і добре вимішати. Для більшої стійкості маси я додала ще 15 г розчиненого у 0,5 скл. води желатину.
Пляцок збирати у розсувній прямокутній формі. Викласти на дно один корж, викласти на нього гарячу яблучну масу. Відставити на холод для застигання. Викласти крем на застиглу яблучну масу. Зверху покласти ще один бісквіт і зверху весь пляцок залити шоколадною помадкою.
Пляцок виходить смачний, пухкий, ніжний, з легкою кислинкою. Бісквіт досить вологий, тому просочувати його не потрібно. Під вагою трохи просідє. Рецепт і фото Лесі Сенько

Торт яблучно-листковий

Коржі

700 г борошна, 2 п. маргарину (або 500 г масла), 4 жовтки, 3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка розпушувача. Карамелізовані яблука: 1,5–2 кг яблук, 0,5 кг цукру, 250 мл води. Крем: 1 скл. цукру, 0,5 л молока, 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 400 г масла.

Масло або маргарин розтерти з борошном, додати сметану, змішати з жовтками і розпушувачем. Замісити тісто, покласти в холодильник на 3-4 год, поділити на 6-8 частин. Пекти на пергаменті, поколовши виделкою.

Крем

1,5–2 кг яблук почистити і порізати скибочками. Із 0,5 кг цукру та 250 мл води у посудині із широким дном заварити сироп, порціями в нього кидати яблука, варити на невеликому вогні по 2-3 хв. Кожну порцію яблук викладати на широкі пласкі тарілки, щоб охолоджувалися.

1 скл. цукру змішати з 0,4 л молока, поставити на вогонь. Збити 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 100 мл молока, тонкою цівкою влити у кипляче молоко, варити, помішуючи, до загустіння. Повністю охолодити. Масло збити добіла, по ложці ввести заварний крем.

Перешарувати всі коржі кремом і яблуками (корж, крем, яблука, крем, корж…), поставити у холодильник під невеликий гніт (щоб торт охолонув і вирівнявся).

Прикрасити торт. Приготувати 1 п. готового желе, але з меншою кількістю води (200 мл), охолодити, щоб почало загусати. Дістати торт із холодильника, зробити невеличкий бортик по периметру із крему, можна покласти скибочки яблук або персиків, викласти желе, охолодити до повного загусання. Рецепт і фото Наталі Тихої

Торт з яблучним кремом

Коржі

  • Форма 25Х27 см або кругла 26 см, мірна склянка – 250 мл. Коржі: 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки масла, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка амонію (можна і без нього), 1,5 скл. борошна.
Яйця збити з цукром. Додати всі інші компоненти і поставити на парову баню. Помішуючи, варити на пару 5-7 хв, має стати однорідним і цукор розчинитися. Тоді додати поступово ще 1,5 скл. борошна, замісити тісто. Розділити на 6-8 коржів.
Розкотити на підсипаній борошном поверхні (можна зразу на пергаменті) тонюсінький корж, він гарно виросте при випіканні і буде м’якесенький і пружний. Випікати на пергаменті при 180-200° до легкої рум’яності. Печеться дуже швидко (3-4 хв).

Крем

  • Крем з яблук, але можна інший (сметанний, заварний, масляний). 1,5-2 кг яблук, 5-7 ст. ложок цукру (залежить від сорту яблук), 1 п. желе з кислинкою (у мене вишневе).
Яблука нарізати дольками або натерти. Дати цукор за смаком (мінімальну кількість або без, бо коржі солодкі). Тушити, помішуючи, 20-30 хв. Залежить від сорту яблук. Вимкнути і додати сухе желе. Розмішати ретельно і гарячою масою перемащувати коржі. Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook