Смачний і простий яблучний пляцок. Цей рецепт у мене 25 років

Цей рецепт переписала більш як 25 років тому. Але люблю його і готую досі, бо смачний, простий у приготуванні і з доступних продуктів. І ви спробуйте!

Смачний і простий яблучний пляцок

Коржі. 3 яйця, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки меду (краще натурального), 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом, 1 п. маргарину, 3 скл. борошна. 

Крем. 1 кг чищених яблук, 1 скл. цукру, 300 г масла, 0,5 л сметани

3 яйця збити з 1 скл. цукру, додати 4 ст. ложки меду (добре якщо натурального), 1 ч. ложку соди, погашеної оцтом. 1 п. маргарину перетерти з 3 скл. борошна. З’єднати борошно і яєчну суміш, вимішати тісто, додаючи ще борошна. Тісто м’яке і приємне на дотик. Розділити на декілька коржів. У мене форма 26Х26 см. Печеться досить швидко. Я робила 4 коржі. Можна і більше, відповідно вони будуть тонші.
Крем. 1 кг чищених яблук, потертих на буряковій терці, тушити (недовго), потім додати 1 скл. цукру і ще трохи протушити. 300 г масла збити добіла, по ложці додавати 0,5 л сметани, до цього додати охолоджену яблучну масу і вимішати. Верх і боки я також змастила кремом і обсипала перетертим печивом. Пляцок смачніший коли трохи постоїть, він стає м’яким і ніжним.
Рецепт і фото Лесі Сенько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook