Що приготувати на обід? Суп із печерицями і сирками – смачний навіть без м’яса

Перші стави ми вживаємо кожного дня. Іноді годі придумувати, що зварити на обід. Пропоную приготувати суперовий супчик - з печерицями.

Суп із печерицями

4 картоплини, 1 морквина, 200 г печериць, 1-2 плавлених сирки, 3-4 ст. ложки сметани або вершків.

  • Нарізати картоплю (кількість залежить від об’єму каструлі) і одну морквину. Поставити варитись.
  • Зробити засмажку. Дрібно нарізати цибулю, потерти моркву. До напівготової засмажки додати порізані печериці (якщо печериці великі, розрізати навпіл і тоді порізати смужками). Поперчити, додати грибну приправу і кілька ложок сметани або вершків. Тушкувати.
  • До напівготової картоплі додати 2 потерті плавлені сирочки (якщо каструля мала, то один), але обов’язково хорошої якості, це впливає на смак. Розмішати, нехай розваряться.
  • За пару хвилин до готовності кинути лавровий лист, дрібно нарізаний часник. Коли картопля звариться, додати засмажку з печерицями. Якщо потрібно, можна посолити.
  • Довести до кипіння і вимкнути. Можна дати подрібнену зелень на ваш смак, у мене морожений кріп.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook