Суп із печерицями
4 картоплини, 1 морквина, 200 г печериць, 1-2 плавлених сирки, 3-4 ст. ложки сметани або вершків.
- Нарізати картоплю (кількість залежить від об’єму каструлі) і одну морквину. Поставити варитись.
- Зробити засмажку. Дрібно нарізати цибулю, потерти моркву. До напівготової засмажки додати порізані печериці (якщо печериці великі, розрізати навпіл і тоді порізати смужками). Поперчити, додати грибну приправу і кілька ложок сметани або вершків. Тушкувати.
- До напівготової картоплі додати 2 потерті плавлені сирочки (якщо каструля мала, то один), але обов’язково хорошої якості, це впливає на смак. Розмішати, нехай розваряться.
- За пару хвилин до готовності кинути лавровий лист, дрібно нарізаний часник. Коли картопля звариться, додати засмажку з печерицями. Якщо потрібно, можна посолити.
- Довести до кипіння і вимкнути. Можна дати подрібнену зелень на ваш смак, у мене морожений кріп.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати: