заморожена полуниця

Як заморозити полуницю, щоб зберегти смак та аромат, як у свіжої

Полуниця у морозилці сильно вбирає сторонні запахи, часто втрачає вигляд і смак, годиться хіба для компоту. Але якщо її правильно заморозити, ягоди будуть наче свіжі! Ось чотири найкращі способи заморожування.

Заморожена полуниця зберігає максимальну кількість корисних властивостей, які мають свіжі ягоди. Та, на жаль, часто при заморожування вона втрачає смак та аромат. Ми підкажемо, як правильно заморозити полуницю, щоб вона була такою ж смачно взимку, як влітку.

Правила заморожування полуниці

  1. Щоб заморожена полуниця була смачною та ароматною, передовсім потрібно вибрати стиглі ягоди. Вони мають бути солодкі, пахучі, без пошкоджень. Чим швидше їх покладете у морозильну камеру – тим більше користі та аромату вони збережуть.
  2. Перед заморожуванням полуницю слід ретельно помити, обсушити, обірвати хвостики. Заморожувати можна із додаванням невеликої кількості цукру або без нього.
  3. Не варто заморожувати полуницю у звичайних торбинках типу “маєчка”: вона сильно вбирає сторонні запахи у морозильній камері, стає несмачною, неприємно пахне. Для цього годяться лише пакети із зіп-застібкою.
  4. Як показав досвід, найкраще заморожувати у пластикових контейнерах зі щільними кришками. Можна використовувати повторно контейнери від морозива або сиркових десертів.
  5. Також чудовий варіант для заморожування цілих ягід – пластикова пляшка з широким горлечком з-під молока або кефіру. А товчену або мелену полуницю можна заморожувати у звичайній півлітровій пластиковій пляшці з-під газованої води. Пюре наливати за допомогою лійки, а виливати – коли повністю розтане.

Способи заморожування полуниці

Спосіб 1 – цілі ягоди

  • Полуницю помити, обірвати хвостики, ретельно просушити, скласти у пляшки з широким горлечком (як від молока або кефіру – у них ягоди не набираються сторонніх запахів, перевірено!). Коли потрібно, дістати пляшку, стукнути дном об підлогу і всі ягідки розділяться. Можна ліпити вареники або пиріжки чи просто їсти цілими.

Спосіб 2 – шматочками

  • Ягоди помити, видалити хвостики, порізати шматочками, додати цукор (на 1 кг полуниці приблизно 100 г цукру), перемішати і скласти в пластикові контейнери, які щільно закриваються (як з-під морозива або сиркових десертів – вони запахів не пропускають). Така полуниця взимку, як свіжа. Нею можна поливати морозиво, робити смузі, додавати до десертів.

Спосіб 3 – пюре

  • Згодяться перезрілі ягоди, різного розміру і т.д. Все так само: помити, перебрати, змолоти блендером або потовкти, підсолодити. Можна залити у півлітрові пластикові пляшки через лійку – тоді жоден запах всередину не проникне. Таке пюре ідеально підійде для приготування прошарків у тортах, желе, зефіру, до морозива та коктейлів, млинців, сирників.

Спосіб 4 – цілі ягоди в пюре

  • Частину полуниці покласти у контейнери цілою і залити полуничним пюре з цукром. ей спосіб заморожування подобається багатьом господиням.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook