Кухня Рецепти

Пельмені по-домашньому з кропом. Смачніших не буває!

Тісто для пельменів на молоці – моє улюблене. Воно приємне в роботі і ніжне смак. А ще я обов’язково додаю кріп і в тісто, і у фарш.

09.12.2020 19:08

Пельмені по-домашньому з кропом

Тісто: 4,5 скл. борошна, 1 скл. молока, 2 ст. ложки сметани, 3 яйця, 2 ст. ложки олії, 0,5 ч. ложки солі, дрібка цукру, 0,5 пуч. кропу. Начинка: 800 г фаршу м’ясного (у мене зі свинини), 1-2 цибулини, 6-7 зубців часнику, 1 яйце, 1/3 пуч. кропу, сіль, перець за смаком.
Тісто. Збити яйця вінчиком або міксером, додати солі, цукру влити теплого молока і ще раз збити, додати олію і сметану, перемішати і додати дрібно нарізаний кріп. Поступово, пропускаючи через сито, пшеничне борошно. Замісити тісто М’яке еластичне тісто накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник 20-30 хв.
М’ясний фарш переломити в глибоку посудину, цибулю дрібно потерти, часник видушити і додати до фаршу, фарш посипати сіллю, меленим чорним перцем, за бажанням паприкою солодкою, додати дрібно нарізаний кріп перемішати і додати яйце, ще раз перемішати до однорідної маси.
Тісто розділити на кілька частин. Частину тіста розкотити в тонкий пласт, при необхідності, посипати борошном. Тонкою склянкою витиснути кружечки (обрізки тіста зібрати, знову вимісити і розкачати в пласт). У центр покласти приблизно чайну ложку фаршу. З’єднати краї кружечка і защипати як вареники. З’єднати протилежні кінці півмісяця, надаючи пельменям характерну для них форму.
Пельмені розкласти на дошці, щоб не торкалися один одного, заморозити, потім перекласти в пакети і зберігати в морозилці. Відварити домашні пельмені в підсоленій за смаком окропі разом з лавровим листом. Після спливання на поверхню тримати в киплячій рідини хвилин 5-7. Подати апетитні соковиті пельмені із соусом, наприклад, з розтопленого вершкового масла, подрібненого молодого часнику і меленого перцю.