вушка з грибами

“Вушка” з сушеними грибами. Пісна, але дуже смачна страва на Святвечір

"Вушка" - маленькі варенички із сушеними грибами, - дуже смачна страва, яку традиційно готують на Заході України на Святвечір. Бо ця страва і пісна, і водночас святкова.

“Вушка” з сушеними грибами

  • Для тіста: 4 скл. борошна (по 250 мл), 30 мл олії, 1 ч. ложка солі, 1 скл. води. Для начинки: 50-70 г сушених грибів, 1 цибулина. Для заправки: 1 цибулина для смаження.
Найперше приготувати начинку. Гриби зварити в підсоленій воді близько години. Далі зцідити їх на сито. Коли рідина стече, пропустити через м’ясорубку. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати перемелені гриби і все разом обсмажити, додати сіль і перець до смаку.
Замісити тісто з перерахованих вище інгредієнтів, сформувати кружечки. Накладати начинку і заліплювати, як маленькі пельмені. Варити у підсоленій воді близько 5 хв. Процідити і заправити смаженою цибулею.
Рецепт і фото Оксани Копиняк

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook