4 скл. борошна, 2 яйця, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 4 ст. ложки олії, 250 мл окропу.
Яйця збити в мисці, у якій будете місити тісто, разом з сіллю, цукром і олією. Досипати 3 склянки борошна і перемішати руками, не треба вимішувати тісто, а перемішати до утворення великих крихт. Долити окріп (який щойно закипів), додати ще одну склянку борошна і замісити тісто.
Від себе додам: так як руці гаряче, я використовую спочатку дерев‘яну ложку, дивлюся по консистенції, досипаю борошно і, далі вже руками, вимішую м‘яке еластичне тісто. Щоб сильно не забивати його мукою, змащую руки олією. Єдина особливість цього тіста – воно не любить контакту з повітрям. Тому, після замісу, кладіть його у плівку, а сформовані кружечки, коли ліпите вареники чи пельмені, тримайте під рушником, щоб тісто не сохло зверху і не завітрювалось.
Фотографувала та готувала Viktoriya Isayenko
Спробуйте також приготувати: