Рецепт ідеального тіста на вареники та пельмені

Дуже довго виводила для себе рецепт ідеального тіста, такого, щоб було м‘яке, еластичне, смачне, а вироби з нього піддавалися заморожуванню й не тріскали та не розлазилися після цього. Перепробувала багато варіантів, поки не знайшла рецепт від Iryna Hudyma. Для мене в цьому рецепті склалося все. Навіть порція (інгредієнти розраховані на таку кількість виробів з цього тіста, щоб сім‘ї з 4-ох людей поїсти і ще на раз заморозити).
4 скл. борошна, 2 яйця, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 4 ст. ложки олії, 250 мл окропу. 
Яйця збити в мисці, у якій будете місити тісто, разом з сіллю, цукром і олією. Досипати 3 склянки борошна і перемішати руками, не треба вимішувати тісто, а перемішати до утворення великих крихт. Долити окріп (який щойно закипів), додати ще одну склянку борошна і замісити тісто.
Від себе додам: так як руці гаряче, я використовую спочатку дерев‘яну ложку, дивлюся по консистенції, досипаю борошно і, далі вже руками, вимішую м‘яке еластичне тісто. Щоб сильно не забивати його мукою, змащую руки олією. Єдина особливість цього тіста – воно не любить контакту з повітрям. Тому, після замісу, кладіть його у плівку, а сформовані кружечки, коли ліпите вареники чи пельмені, тримайте під рушником, щоб тісто не сохло зверху і не завітрювалось.
Фотографувала та готувала Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook