Кухня Рецепти

Найсмачніші вареники з картоплею – з плавленим сиром. Спробуйте – вам сподобається!

Хочете приготувати не просто смачні, а дуже-дуже смачні вареники з картоплею? Зробіть особливу начинку! Я вам обіцяю: чоловік буде у захваті, а рідні обов’язково попросять добавку!

29.09.2020 10:38

Вареники з картоплею

Щоб приготувати смачну начинку для вареників, до картоплі при варінні можна додати цибулю, часник, лавровий лист. Потім зцідити відвар і потовкти з додаванням масла і чорного перцю. Після цього не накривати кришкою!!! Кілька разів перемішати, доки буде холонути. А перед ліпленням знову ретельно перемішати начинку і підсолити за смаком.

До речі, відвар з картоплі ніколи не виливайте! З нього виходять дуже смачні і пишні пампухи (рецепт можна прочитати тут) і пиріжки, які довго не черствіють (рецепт – тут).

Щоб надати вареникам з картоплею особливого смаку, до картопляного пюре можна додати один з інгредієнтів:

  • дрібно порізана цибуля, обсмажена до золотистого кольору на маслі (або на маслі з олією);
  • пюре зеленого горошку і кріп;
  • тушкована печінка з цибулею і морквою (перемелена);
  • сметана і вичавлений зубець часнику;
  • кріп;
  • домашній сир (краще кислуватий);
  • кріп і часник;
  • порізана тушкована квашена капуста;
  • домашній сир і підсмажена цибуля;
  • обсмажена до золотистого кольору цибуля і домашній сир;
  • сира дрібно потерта морква, протушкована на олії;
  • печінковий паштет;
  • бринза (карпатська);
  • фета або моцарела;
  • смажена цибуля з морквою на оливковій олії;
  • перемелена смажена куряча печінка;
  • перемелене варене куряче філе або інше м’ясо;
  • перемелені сосиски;
  • варена гречка, зелена цибуля, кріп;
  • масло, чорний перець, кріп, потерта на найдрібнішій тертці сира цибулина;
  • варені яйця;
  • варені яйця і підсмажена цибуля;
  • сирий фарш і смажена цибуля

Але особливо смачні вареники з картоплею будуть, якщо до картопляного пюре додати масло (не шкодуючи) і тертий плавлений сир (на 2-літрову каструлю картоплі – 1-2 плавлених сирки (обирайте гарної якості, краще вершковий)). Можна додати кріп. Виходять такі смачнезні вареники, що язика можна проковтнути!