пісне печиво

І пісно, і смачно: чотири рецепти пісного печива

До вашої уваги перевірені рецепти пісного печива. Ви переконаєтеся, якою легкою у приготуванні та смачною може бути пісна випічка!

Пісне печиво — ідеальний варіант для тих, хто бажає дотримуватися посту, але не хоче або не може відмовитися від солодощів. Незалежно від того, чи ви постуєте з релігійних причин, чи просто шукаєте більш здорові варіанти випічки без використання тваринних продуктів або ж просто вам потрібен простий дешевий рецепт печива – ці чотири рецепти пісного печива стануть чудовим доповненням до вашого кулінарного записника.

Кожен рецепт печива у цій збірці – перевірений, від господинь і може задовольнити різноманітні смаки та уподобання. Ви переконаєтеся, якою легкою у приготуванні та смачною може бути пісна випічка. Період посту буде яскравішим та смачнішим!

Пісне печиво на крохмалі

  • 6 скл. борошна, 2 скл. крохмалю, 1–1,5 скл. олії, 1 ч. ложка соди, сіль і лимонна кислота, 1,5 скл. води, 2 скл. цукру.

Борошно розтерти з крохмалем та олією до утворення клейкої маси. Соду погасити лимонною кислотою чи оцтом, додати небагато солі і ввести в тісто, розмішати, додати воду, цукор. Тісто не має бути крутим. Розкачати його, нарізати ромбиками. Випікати 15 хв.

Пісні рогалики

  • 1,5 скл. теплої кипяченої води, 1 ст. ложка сухих дріжджів, дрібка солі, 6 ст. лжок цукру, ванілін, 3 ст. ложки олії, 2 скл. борошна, 1 скл. вівсяного борошна (змолоти вівсяні пластівці). Будь-яка начинка, у нас – абрикосове варення.

Дріжджі розчинити в теплій воді, дати постояти 10 хв, тоді додати цукор, сіль, ванілін, розміщати лишити на 5 хв. Додати олію, муку (може бути більше, може менше, залежить від марки). Замісити еластична тісто і лишити на 15 хв, потім поділити на 4 частини, кожну частину розказати в коло і розрізати на 8 трикутників, покласти начинку і скрутити. З цієї порції в мене вийшло 36 рогаликів величеньких. Пекти при 180 градусів 15-20 хв. Остудити і посипати пудрою. Рецептом поділилася Наталя Петрик

Пісне лимонне печиво

  • 1 лимон, 1,5 скл. пшеничного борошна, 60 мл олії, 0,5 скл. цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 0,5 ч. ложки розпушувача для тіста.

Добре вимити лимон, покласти його в каструлю з водою, варити на невеликому вогні десять хвилин. Дістати лимон з кип’ятку, охолодити й порізати на кілька частин. Видалити з лимона кісточки, збити блендером лимон на пюре.

Змішати в мисці борошно, цукор, ванілін, розпушувач. Додати до них олію і пюре з лимона. Замісити тісто. Якщо воно дуже липне до рук, додати борошна. Якщо погано замішується (не клеїться до купи), додати олії. Довести його до ідеальної м’якості. Розкатати тісто шаром приблизно 0,5 см і формочками вирізати печиво.

Деко застелити папером для випікання, викласти печиво (не забудьте на нього теж покласти папір для випікання). Випікати при температурі 170 градусів 10 хвилин. Після випічки посипати цукровою пудрою.

Смачне пісне печиво “З нічого”

  • 3 скл. борошна, 1 скл. води, 0,5 скл. олії, 1 скл. цукру, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом).
Усе перемішати, сформувати кульки і викласти на застелену пергаментом форму. Випікати при 180 градусах 15 хв.

Порада господині

  • Можна додати какао, ваніль, корицю, цедру лимона, апельсина, посипати пудрою і т.д.
Рецепт і фото Вікторії Шуклін

Радимо також приготувати іншу пісну випічку за перевіреними рецептами від господинь:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook