Кухня Рецепти

Булочки, які тануть в роті. Ароматні та пухкі

Ці булочки просто тануть в роті, вони довго не черствіють, а які запашні! Роботи з ними більше, ніж зі звичайною булочкою, але це того варте! Випічка виходить багатошарова.

30.09.2020 11:00

Булочки 
0,5 л молока, 1,5 скл. сметани, 50 г дріжджів, 5 яєць, 1 скл. цукру, 200 г масла, 500-900 г борошна. 
Тепле молоко розмішати зі сметаною та попередньо розчиненими в теплій сметані дріжджами та на 10 хвилин поставити в тепле місце. Яйця розтерти з цукром, додати дрібку солі та додати до молока. Розтопити масло та вилити в розчин. Просіяти борошно та замісити легке тісто, витягуючи його. Покласти його рости на 2 год. В теплі виросте швидше. А потім розрізати на кульки 80 г та скатати з кожної не кульку, а продовгувату ковбаску, накрити мішечком та братися до роботи.
Тісто, яке перше скатали, розтачати в довжину, кілька разів перевертаючи та розкачуючи. Викласти начинку (найкраще кориця з цукром, а якщо солені, то зелена цибулька, яйце, рис та смажена цибулька). Змастити жовтком з молоком і пекти при температурі 180 градусів. Коли витягнете, змастити розтопленим маслом та охолодити.
Рецепт і фото: Алла Сидор