Деякі продукти у жодному разі не можна зберігати у пакетах.
Що не можна зберігати у пакеті?
- У пакетах не варто зберігати випічку, її краще залишити на тарілці, прикривши серветкою.
- Жирні продукти, починаючи від масла і закінчуючи ковбасою, найкраще зберігають свої смакові якості, якщо упаковані в пергаментний папір або фольгу.
- Сир слід зберігати в емальованому або скляному посуді.
- Огірки та зелень не терплять сусідства з яблуками та грушами – від цього вони стають м’якими.
- Петрушка непогано зберігається в поліетилені, а кріп може спокійно стояти в склянці з водою.
- Не можна зберігати поряд: з сирами – фрукти, овочі та копчені продукти; з ковбасними виробами – овочі і фрукти; з капустою, картоплею, буряком та іншими коренеплодами – фрукти; з апельсинами, мандаринами, грейпфрутами і томатами – банани; з хлібобулочними виробами, салатом і виноградом – рибу; з сирими стравами – вже готові.
- Зберігати м’ясо і рибу на більш тривалий термін у морозильнику слід, пакуючи в окремі поліетиленові пакети.
- Добре зберігаються в морозильнику готові страви без солі і приправ.
- Якщо ви збираєтеся приготувати м’ясо або рибу в найближчому майбутньому, то не варто загортати їх у пакет. Краще зберігати їх в емальованому посуді ближче до морозильної камери, але подалі від дверцят холодильника. Щоб не надто поширювався запах, посуд з такими продуктами можна накрити марлею або серветкою.
- Є продукти, які краще не зберігати в холодильнику, зокрема банани і груші.
- У холодильнику не варто зберігати консервацію. Це може відобразитися на інших продуктах, адже повітря практично не буде циркулювати, отже, скоротиться термін зберігання інших продуктів.
Яким продуктам не підходять пакети для зберігання?
Зберігання деяких продуктів у пакетах може бути не найкращою ідеєю, оскільки це може спричинити псування продукту або втрату його смакових якостей. Ось деякі продукти, які краще не зберігати в пакетах:
- Картопля, цибуля, часник. Ці коренеплоди та бульби краще зберігати в прохолодному, темному місці з хорошою вентиляцією. Поліетиленові пакети перешкоджають циркуляції повітря, що може призвести до підвищеної вологості та сприяти гниттю.
- Гриби. Гриби швидко вбирають вологу, тому зберігання їх у поліетиленовому пакеті може сприяти псуванню. Вони краще зберігаються в паперовому пакеті або контейнері з можливістю “дихання”.
- Хліб. Зберігання хліба в поліетиленовому пакеті може збільшити вологість і сприяти розвитку цвілі. Хліб краще зберігати у паперовому пакеті, який допоможе зберегти хрусткість скоринки.
- Тверді сири. Тверді сири потребують повітря для збереження свіжості та аромату. Зберігання в поліетиленовому пакеті може спричинити конденсацію вологи, що призведе до зростання бактерій і плісняви.
- Банани. Якщо зберігати банани в поліетиленовому пакеті, це може затримати етилен, газ, який вони виробляють під час дозрівання. Це може призвести до нерівномірного дозрівання або передчасного псування.
- Кава. Каву краще зберігати в непрозорому, герметичному контейнері. Зберігання кави у поліетиленовому пакеті може призвести до втрати аромату через поглинання запахів навколишнього середовища.
Зберігаючи ці продукти правильно, ви можете зберегти їхню свіжість, аромат та смакові якості на більш тривалий час.