пісний пляцок "Білочка"

Пляцок “Білочка” на мінералці. Пісний рецепт (без масла та яєць)

Для цього смачнющого пирога не треба жодного яйця, тому їсти його можна навіть у піст. До того ж рецепт надзвичайно простий: достатньо лише перемішати ложкою!

Пісний пляцок “Білочка”

  • Форма 20Х30 см.
  • 500 г борошна, 200 г цукру, 3 ст. ложки какао, 1 п. розпушувача (18 г), 100 г олії без запаху, 200 г горішків (я додавала обсмажений арахіс), 150-200 г мінеральної води.
Просіяні борошно, какао і розпушувач добре вимішати, додати цукор, олію, горішки та воду мінеральну. Усе ретельно вимішати до однорідності. Викласти на деко застелене, пергаментом, акуратно розрівняти по всій поверхні, випікати при температурі 180 ОС 40 хвилин до сухої палички.
  • Глазур. 4 ст. ложки какао, 100 мл води, 150 г цукру, 40 мл олії без запаху – довести до кипіння.
Пляцок остудити, змастити тонким шаром кислого повидла, нанести глазур. Посипати кокосовою стружкою та обсмаженим арахісом.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Радимо також приготувати пісну випічку за іншими перевіреними рецептами:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook