Пісний пляцок “Білочка”
- Форма 20Х30 см.
- 500 г борошна, 200 г цукру, 3 ст. ложки какао, 1 п. розпушувача (18 г), 100 г олії без запаху, 200 г горішків (я додавала обсмажений арахіс), 150-200 г мінеральної води.
Просіяні борошно, какао і розпушувач добре вимішати, додати цукор, олію, горішки та воду мінеральну. Усе ретельно вимішати до однорідності. Викласти на деко застелене, пергаментом, акуратно розрівняти по всій поверхні, випікати при температурі 180 ОС 40 хвилин до сухої палички.
- Глазур. 4 ст. ложки какао, 100 мл води, 150 г цукру, 40 мл олії без запаху – довести до кипіння.
Пляцок остудити, змастити тонким шаром кислого повидла, нанести глазур. Посипати кокосовою стружкою та обсмаженим арахісом.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Радимо також приготувати пісну випічку за іншими перевіреними рецептами:
- Шикарний пісний бісквіт: вологий, пишний, смачний навіть без крему
- Пісний апельсиновий кекс (без яєць, сметани та масла)