Пісний апельсиновий кекс
400-450 г борошна, 100 мл олії, 100 мл води, 1 ч. ложка оцту, 1 ч. ложка соди, 0,5 ч. ложки кориці, 1 апельсин, 200 г цукру, 150 г родзинок. Для кольору можна додати дрібку куркуми.
З апельсина зняти цедру і вичавити сік. У миску викласти цукор, олію, воду, сік, гашену соду. Можна додати цедру апельсина буде ще ароматніше. Перемішати й поступово ввести борошно й корицю. До промитих і сухих родзинок додати 0,5 ст. ложки борошна, ретельно вимішати й додати до тіста. Форму змастити олією, посипати борошном й викласти тісто, поставити у розігріту до 180 ОС духовку, випікати близько ОС. Виймати з форми коли охолоне. Можна пекти у вигляді кексу або коржів для торта.
Рецепт Людмили Лисецької
Спробуйте також приготувати: