Сирник з чорницею на тертому тісті. Рецепт без заморочок

Сирник неймовірно смачний та гарний, високий, добре нарізається. А головне печеться без заморочок - все за раз в одній формі. Зберігайте рецепт, виходить просто супер!

Сирник з чорницею на тертому тісті

Форма 20Х30, склянка 200 мл. 250 г маргарину, 5 жовтків, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 100 г сметани, 3 скл. борошна.
У просіяне борошно додати холодний маргарин, перетерти в крихту, додати розпушувач, цукор, жовтки та сметану, замісити м’яке тісто.
Розділити тісто на 3 частини, до однієї з яких додати 3 ст. ложки какао, вимісити. Всі ці 3 частини покласти в морозилку, щоб підмерзло, щоб натиралося.
Сирна маса. 1 кг кисломолочного сиру перемолоти, 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 100 г масла, сік лимона.
Білкова маса. 5 білків збити з 1 скл. цукру, додати 2 ст. ложки крохмалю, 1 п. вишневого киселю.
У форму для випікання, застелену пергаментом, натерти одну частину білого тіста, потім викласти чорницю заморожену, посипану крохмалем (можна вишню), потерти коричневе тісто, потім викласти сирну масу, потім білкову масу, натерти другу частину білого тіста, випікати при температурі 180 ОС приблизно 1 годину. Повністю остудити в формі.
Рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook