торт "Опіум"

Торт “Опіум”: хочу ще!

У торті "Опіум" чудово поєднуються шоколадні коржі, безе і маковий крем. Раз скуштуєш - і хочеться ще і ще!

Торт “Опіум”

Шоколадні коржі

  • Форма 24 см.
  • 75 г борошна, 75 г крохмалю кукурудзяного, 60 г какао, 1,5 ст. ложки розпушувача – вимішати.
  • 6 білків збити з 225 г цукру, додати 6 жовтків – збити.
Всипати сухі інгредієнти і вимішати легенько лопаткою. Спекти корж. Як вистигне, розрізати на 3 частини.

Безе

  • 3 білки, 150 г цукру, дрібка лимонної кислоти, 0,5 ч л крохмалю. Це на одне безе на форму 24. Треба таких 2 шт.
Білки збити з цукром, додати лимонну кислоту, збити до стійких піків. Вкінці додати крохмаль. Висушити 2 коржі при 50-60 ОС (орієнтовно до 3 год).

Крем

  • 6 жовтків, 2 скл. молока, 200 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 140 г сухого меленого маку.
  • Також: 400 г масла, 1 ст. ложка коньяку.
Жовтки розтерти з цукром, додати крохмаль, перемішати, додати молоко, мак. Гарно вимішати. Варити до загустіння. Охолодити. 400 г масла збити, додати заварну масу. В кінці додати ще 1 ст. ложку коньяку. Збирати торт як на фото. Прикрасити за власним бажанням.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати інші смачні торти за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook