консервовані квашені огірки

Квашені огірки з хроном на зиму. Найсмачніші

Найсмачніші малосольні огірки, які я будь-коли їла - це огірки моєї мами. Вона у мене просто фея закруток! Якщо вам потрібні консервовані квашені огірки на зиму, то ці огірки – через три доби. Тому не кладіть їх в холодильник, а закрутіть.

Малосольні огірки 

У банку 3 л викласти на дно: 1 листя хрону, 3 см. кореня хрону (порізаного на брусочки), кріп, 5 зубчиків часнику, 1 см червоного гострого перцю, 3-4 шт. духмяного перцю горошком, 3-4 шт. перцю чорного горошком. 
2 кг огірків залити холодною водою на 2-3 год. Зварити маринад. На 1 л води потрібно 2 ст. ложки солі (приблизно 60 г), закип’ятити і охолодити. На цю кількість огірків потрібно приблизно 1,5 л маринаду.
Витягти огірки з води, зрізати кінчики і щільно викласти в банку. Залити охолодженим маринадом. Поставити банку з огірками в миску (бо в процесі бродіння рідина може перетікати через краї) і залишити на 3 доби при кімнатній температурі, зверху банку нічим не накривати. Періодично знімати піну, яка утвориться. Через 3 доби, закрити банку кришкою, покласти в холодильник і через кілька годин можна смакувати малосольними огірками.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook