Шинка «Їжачок»

Прості інгредієнти допоможуть перетворити звичайну печену шинку на оригінальну страву.

Така шинка дуже симпатична у розрізі: зі шматочками овочів. Якщо їх не надто полюбляєте, просто зменшіть кількість продуктів. І зауважте: приготована таким способом шинка зберігається дещо менше, ніж спечена без овочів. 

Шинка «Їжачок»

1 кг свинини, по 1 морквині, цибулині, кореню селери, 1 головка часнику, по 100 мл червоного вина та олії, майонез, перець мелений, лавровий лист, сіль.

  1. Цибулю та часник порізати пластинками, моркву і селеру – брусочками.
  2. У шматку м’яса зробити проколи на відстані 3 см. У кожен отвір покласти шматочок цибулі, часнику, моркви, селери.
  3. Натерти сіллю й перцем, додати вино, олію. Залишити маринуватися на 6–8 год.
  4. Перед готуванням змастити м’ясо майонезом. Випікати за температури 180 ОС протягом 1,5–2 год.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook