Дуже ніжний торт: пісочне тісто, безе, горіхи і коньяк
Коржі: 300 г масла, 480 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 3 жовтки, горіхи.
Меренговий шар: 3 білки, 1 неповна скл. цукру, 1/2 ч. ложка лимонного соку.
Крем: 380 г вареного згущеного молока, 300 г масла, 1-2 ст. ложки коньяку.
Борошно змішати з розпушувачем і перетерти з маслом в крихту, додати жовтки і замісити тісто. Розділити його на 3 частини, загорнути і покласти в холодильник на 2-3 год. На пергаменті намалювати три окружності, я використала дно тортівниці 25 см. Кожну частину тіста розприділити на окружності, присипати подрібненими горіхами і качалкою злегка втиснути їх у тісто.
Білки збити з цукром і лимонним соком у міцну піну. На один корж викласти 1/3 збитих білків. Решту білків сховати в холодильник і використовувати безпосередньо перед випіканням. Спекти таким чином три коржі при t 170. Час ніколи не засікала. Так як пісочне тісто пропікається швидко, завжди орієнтуюся на готовність безе зверху (воно має бути не еластичне і пружнє, а пропечене і крихке карамельного відтінку). Зняти пергамент після того як корж повністю вистигне.
Збити м’яке масло, поступово додати варене згущене молоко (кімнатної температури), в кінці додати коньяк.
Перекласти: корж-1/2 крему-корж-1/2 крему-корж. Дати постояти в холодильнику.