Салат “Шапка Мономаха”

Верхівку шапки можна посипати натертим білком, із залишків білка і тертого сиру зробити поля для шапки, посипати подрібненими горіхами, імітуючи хутро.

Інгредієнти:
300 г свинини або яловичини, 4 картоплини, 3-4 яйця, по 1 буряку та морквині, 100-150 г твердого сиру, дві жмені волоських горіхів, петрушка, 2-3 зубці часнику, 1 гранат (для прикраси), 1 ч. ложка зеленого горошку (для прикраси), майонез, сіль, мелений перець.

М’ясо відварити, остудити і нарізати невеликими кубиками або тонкою соломкою. Картоплю зварити в кожушку, почистити і натерти на крупній тертці. Буряк відварити або запекти в духовці (загорнути у фольгу і запікати при 180 ° C близько 1 год), почистити і натерти на крупній тертці. Сиру моркву вимити, почистити і натерти на дрібній тертці. Яйця відварити, почистити: жовтки порізати, а білки натерти на дрібній тертці і скласти в різні миски. Сир натерти на дрібній тертці. Волоські горіхи подрібнити. Часник почистити і пропустити через прес. Салат виклати шарами.

Кожен інгредієнт можна окремо перемішати з невеликою кількістю майонезу, посолити і поперчити, або поливати кожен шар салату майонезом.

1- й шар: половина картоплі+сіль+майонез+перець.

2- й шар: буряк+сіль+майонез+трохи часнику+волоські горіхи.

3-й шар: тертий сир.

4-й шар: половина м’яса+сіль+майонез+перець.

5- й шар: зелень.

6-й шар: жовтки+сіль+трохи майонезу+перець.

7-й шар: морква+сіль+майонез+трохи часнику+перець.

8-й шар: волоські горіхи+тертий сир.

9-й шар: м’ясо, що залишилося+сіль+майонез+перець+ волоські горіхи+зелень.

Зверху на салат викласти картоплю, змішану з майонезом, формуючи гірку. Змоченими у воді руками надати салату форму шапки. Вкрити салат тонким шаром майонезу. Верхівку шапки можна посипати дрібно натертим білком, із залишків білка і тертого сиру зробити поля для шапки, посипати подрібненими горіхами, імітуючи хутро. Прикрасити шапку зернами граната і зеленим горошком. Накрити салат харчовою плівкою, поставити в холодильник. Перед подачею верхівку шапки увінчати короною з червоної цибулини, наповненою зернами граната.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook