“Снікерс” – король серед тортів (з молочним та горіховим кремом)

“Снікерс”

Рецепт на один корж (потрібно два коржі). Форма 25Х30 см: 5 яєць, 100 г цукру, 20 г какао, 20 г олії, 1 ч. ложка розпушувача, ванільний цукор, 150 г борошна. 
Молочний крем: 400 мл молока, 100 г цукру, 50 г борошна, 150 г масла, 20 мл коньяку, ванільний цукор. 
Горіховий крем: 500 г вареного згущеного молока, 300 г масла, 180 г вершкового крекера, 400 г почищеного і підсмаженого арахісу. 
Білки збити зі щіпкою солі і 50 г цукру в густу піну. Жовтки, 50 г цукру, олію, ванільний цукор і порошок до печива теж збити міксером. Об’єднати дві маси, додати просіяне борошно з какао. Легенько вимішати. Вилити тісто у застелену пергаментом форму (пергамент змастити олією або маргарином). Пекти при температурі 180 ОС 30 хв. Приготувати два такі коржі.
Для молочного крему закип’ятити 300 мл молока з цукром і ванільним цукром, додати решту збитого молока з борошном і дати закипіти, весь час помішуючи. Остудити, збити з маслом і коньяком. Кожен корж змастити половиною крему і поставити холодильник для охолодження.
Для горіхового крему збити варене згущене молоко з маслом. Додати подрібнений крекер і подрібнений арахіс. Перемішати.
На корж з молочним кремом викласти горіховий крем і зверху ще один корж. Це все добре робити в формі, вистеленій харчовою плівкою. Торт охолодити в холодильнику мінімум одну годину. Охолоджений змастити шоколадною помадкою.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook