Слоєні конвертики з сиром та шинкою
- 900 г слоєного тіста (листкового, не дріжджового), 250 г моцарели або будь-який іншого сиру, 200 г шинки, 50 г масла, 1 яйце для змащування, кунжут для посипання, зелень.
Приготувати начинку: нарізати дрібними кубиками шинку. Сир натерти. Стіл присипати борошном, викласти тісто, його потрібно трішки розкотити, але не тонко. Нарізати тісто на рівні квадрати. На кожний шматочок тіста викласти сир, шинку, зелень дрібно порізану та шматочок вершкового масла. Сформувати конвертик (у відео можна побачити як це робити), викласти на деко, застелене пергаментом. Зверху змастити яйцем та присипати кунжутом.
Розігріти духовку до 160 градусів та випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору. Після випікання можна смакувати.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування страв цієї господині можна тут.
Спробуйте також приготувати інші пиріжки зі слоєного тіста:
- “Слойки” з м’ясом. Тісто виходить слоєне, як магазинне
- Трубочки з м’ясом. Такої смакоти ви ще не їли