Торт “Мальдіви” з горіховими коржами (без борошна) та апельсинами

Дуже цікавий рецепт торта! У ньому горіхові коржі без борошна і зі шматочками апельсинів. А ще апельсиновий курд і смачний ніжний крем. 

Торт “Мальдіви”

Коржі

Форма 24 см. 1 великий апельсин, 80 г цукру, 180-200 г будь-якого пісочного печива, 1,5 -2 скл. мелених горіхів (дивитись по консистенції), 200 г м’якого масла.А також 8 білків, 80 г цукру.

Вимити щіткою великий апельсин та зварити його 30 хв. 8 жовтків збити в планетарному міксері з 80 г цукру, додати 180-200 г будь-якого пісочного печива (покришити) і 1,5-2 скл. мелених горіхів (дивитись по консистенції) та 200 г м’якого масла. Апельсин порізати дрібно, витягти кісточки, якщо є, та долати в чашу міксера. Добре все перебити. Якщо шкірка апельсина не подрібнилась, то можна дорізати ножем, але дуже смачно, коли вона попадається в коржі. Збити 8 білків з дрібкою солі і додати 80 г цукру (можна менше, все залежить від солодкості печива) і легко перемішати.
Спекти корж при 180 ОС 30-40 хв. Він буде, ніби не допечений, м’який, але не витягати з тортівниці до наступного дня. На наступний день дістати, розрізати. Він буде вологий, просочувати його не треба. Можна з цього тіста зразу спекти 2 коржа.

Апельсиновий курд

3 апельсини, 120 г цукру,  3 жовтки, 3 ст. ложки крохмалю (бажано кукурудзяного).
Зробити апельсиновий курд за будь-яким рецептом. Я робила без масла, щоб не було дуже жирно. Три апельсини помити щіткою, зняти цедру і витиснути сік. Додати декілька крапель соку лимона. Має вийти +- 400 г, додати 120 г цукру, цедру і лише довести до кипіння. Залишити на 5 хв. Процідити. Цедру не викидайте, згодиться для прикраси (вона смачна). Остудити. З відвару відлити трохи охолодженого соку, додати 3 жовтка, 3 ст. ложки крохмалю (бажано кукурудзяного). В киплячий сік влити жовтки та заварити до загустіння.

Крем

0,5 л сметани або вершків 30% збити з пудрою (150 г) та апельсиновою цедрою, додати 1 ст. ложку соку.

На корж викласти курд, не доходячи до країв. Зробити бортик з крему і зверху все покрити кремом, накрити ще одним коржем.

Декор

Скибку апельсина для прикраси закарамелізувати на пательні, а потім підсушити в духовці. Для прикраси торта я зробила цукерки з марципану та шоколаду та обваляла їх в подрібненому мигдалі. Солодку соломку вмочити в розтоплений шоколад і викласти на торт.
Рецепт і фото Алли Сидор

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook