Здоров'я та краса Народна медицина

Лікує понад 150 різних захворювань! Чому варто їсти часник щодня

Ми звикли вважати часник спецією, але насправді це овоч і ставитися до нього варто належно, як і до його найближчого родича – цибулі. Адже він лікує безліч хвороб!

Чим корисний часник?

Часник – багате джерело сполук сірки, які не тільки надають йому їдкий запах і смак, але і дуже корисні для здоров’я.

Зокрема, ці сполуки використовують для профілактики і лікування серцево-судинних захворювань, раку і різних запальних процесів.

Для того, щоб часник проявив свої корисні властивості його необхідно подрібнити. Тільки в такому вигляді зі сполук під назвою аліцин виробиться необхідна сульфенова кислота.

Дослідження показують, що часник ефективний при понад 150 різних захворюваннях!

Часник – чудовий тонізувальний засіб. Він зміцнює серцево-судинну систему, покращує кровообіг, зменшує ризик виникнення тромбів і знижує кров’яний тиск. Володіє антизапальними властивостями. Зокрема, зменшує ризик остеоартриту. Часник зміцнює імунну систему. Володіє протибактеріальними, протигрибковими, противірусними та протипаразитарними властивостями. Корисний для мозку, легень, молочних залоз, шлунка і підшлункової залози.

Як правильно їсти часник?

Головний секрет, щоб часник зберіг свої корисні властивості, його не можна довго варити або смажити.
Часник слід подрібнити і дати йому постояти близько 5-10 хвилин при кімнатній температурі. За цей час відбудеться хімічна реакція, що дозволить часнику виділить аліцин.

Якщо ви просто кинете подрібнений часник у каструлю або на сковороду, то необхідний процес не запуститься.

Після того, як аліцин виділився, ви можете відварити або підсмажити часник на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин. При такій термічній обробці часник не втратить своїх корисних властивостей. Але найкраще їсти часник сирим.

Як швидко часник втрачає свої корисні властивості, якщо його варити або смажити?

5-15 хвилин – мінімальна втрата корисних властивостей;
15-30 хвилин – середня втрата;
45+ хвилин – повна втрата.

Пропонуємо рецепт правильного вживання часнику.

Для цього потрібна лише одна головка часнику.

Очистити часник і надрізати кожен зубок ножем. Дати постояти протягом 15 хвилин. Покласти часник в невелику ємність (добре підійде банка з щільною кришкою) і залити медом. Закрити ємність кришкою і тримати в темному місці протягом 3-5 днів. Після того як суміш настоїться, тримати її в холодильнику. Вживайте 1-2 зубки щоденно.

 

Дата публікації: 05.07.2021 img Поділитися