Наваристий норвезький суп з червоною рибою та вершками

Цей суп достойний ресторанного меню. Такий смачний, що язика можна проковтнути! А готується досить просто. Не маєте червоної риби - можна готувати з хребтів і супового набору.

Наваристий норвезький суп з червоної риби

700 г лосося (будь-якої червоної риби, у мене – суповий набір з хребтами), 2 л води, 3-4 картоплини (можна і більше, на ваш смак), 1 морквина, 1 цибулина (в ідеалі порей), лавровий листок, сіль, перець (до смаку), 100-150 г жирних вершків (від 33%), хороший пучок кропу.
Зварити бульйон: рибку помити, розрізати на шматки і залити холодною водою, після закипання зняти піну, додати перець горошком, лавровий листок, сіль і варити на маленькому вогні 30 хв. Моркву натерти, цибулю нарізати на дрібні кубики. У каструлю, в якій будете варити суп, покласти масло (бажано не замінювати олією), обсмажити цибульку з морквою, далі туди ж додати порізану кубиками картоплю і обсмажити все разом, помішуючи 1-2 хв. З бульйону дістати рибу, а сам бульйон процідити через дрібне сито до каструлі з овочами, підсолити, якщо потрібно, і варимо на невеликому вогні до готовності картоплі. М’ясо риби звільнити від кісток (з хребта це дуже легко робити виделками), покласти у суп. Вкінці додати вершки, проварити буквально кілька хвилин, додати дрібно нарізаний кріп і накрити кришкою, вимкнути газ і дати супу настоятись хоча б 30 хв (що просто важко, бо аромат такий звабливий!!!).
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook