Кухня Рецепти

Квашені огірки. Хоч два роки зберігайте – хрумкі, як свіжі

Такі квашені огірки дуже добре зберігаються. Навіть через два року залишаються хрумкі і смачні, я так щороку роблю!

19.07.2021 15:07

Квашені огірки

У 3-літрову банку на дно покласти листя лаврове, 3 зубці часнику, кріп, перець горошок кілька штук (як любите, щоб огірки були гостренькі, кидайте більше), накласти повну банку огірків, всипати 3 ст. ложки солі, залити холодною водою. Витримати три дні,  злити цей розсіл в каструлю, перекип’ятити і залити гарячим огірки знову (лише додайте листя хрону в банки), закрити капроновою кришкою (такою, як для консервації: її треба на хвилинку покласти в кип’яток, дістати та одягнути на банку). Опустити у погріб.

Такі квашені огірки дуже добре зберігаються. Навіть через два року залишаються хрумкі і смачні, я так щороку роблю!

Рецепт Надії Костішар

Спробуйте також приготувати: