Квашені огірки
У 3-літрову банку на дно покласти листя лаврове, 3 зубці часнику, кріп, перець горошок кілька штук (як любите, щоб огірки були гостренькі, кидайте більше), накласти повну банку огірків, всипати 3 ст. ложки солі, залити холодною водою. Витримати три дні, злити цей розсіл в каструлю, перекип’ятити і залити гарячим огірки знову (лише додайте листя хрону в банки), закрити капроновою кришкою (такою, як для консервації: її треба на хвилинку покласти в кип’яток, дістати та одягнути на банку). Опустити у погріб.
Такі квашені огірки дуже добре зберігаються. Навіть через два роки залишаються хрумкі і смачні, я так щороку роблю!
Рецепт Надії Костішар
Спробуйте також приготувати:
- Солені огірки “Сімка”. Роблю так вже 20 років
-
Квашені огірки з хроном на зиму. Найсмачніші