карамель

Тягуча карамель: на смак, як цукерки-карамельки або “Золотий ключик”

Така домашня карамель підходить до будь-якого десерту. А якщо додати горіхи - готовий самостійний вишуканий десерт!

Солена карамель

  • 200 г цукру, 200 г вершків (від 30%), 50 г масла, дрібка солі, ваніль.
У сотейник висипати цукор і поставити топитися. Водночас підігріти вершки в окремій ємкості (не доводити до кипіння). Коли цукор розтопиться (головне не перепалити, він має бути бурштинового кольору), влити підігріті вершки (маса почне сильно бурлити). Відразу додати масло, сіль, добре вимішати і відставити з вогню. Тоді додати ванільний цукор або есенцію добре вимішати.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook