Я дуже люблю мак, арахіс, кокосову стружку – от і готую тортики, пляцки з цими компонентами, коли є час і потрібні продукти. Тож у вихідний готувала собі маково-горіховий торт.
Маково-горіховий торт
Маковий бісквіт
- Форма 20 см.
- 4 яйця (я зважила – 195 г), 90 г цукру, 90 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі, 90 г маку (сухий, змолоти).
Яйця збити з дрібкою солі і цукром до збільшення у об’ємі. У збиту яєчну масу додати просіяне борошно з розпушувачем і меленим маком (можна змолоти на кавомлинку або на “Мрії”). Борошно з розпушувачем і маком заздалегідь перемішати до однорідності.
Вилити тісто у форму, її нічим не змащувати. Дно форми зробила з фольги. Випікати бісквіт 25 хв при температурі 180 °С, не заглядаючи до нього мінімум 20хв. Потім дивитися: якщо дерев’яна шпажка суха, то вимкнути духовку і дістати. Якщо ще волога, то допікати. У моїй духовці випікається 25 хв.
Дати бісквіту хвилин зо три вистигнути, потім перевернути і зняти фольгу, так залишити до повного вистигання. потім від’єднати від стінок форми і розрізати на два коржі, можна на три. Висота готового коржа – 3 см.
Горіховий бісквіт
- 3 яйця (150 г), 120 г цукру, 150 г мелених горіхів (у мене арахіс), дрібка солі.
Приготувати бісквіт так само, як маковий, лише відмінність в тому, що замість маку, борошна і розпушувача покласти горіхи. УВАГА! У горіховий бісквіт розпушувач не класти! Випікати так само, як маковий. Висота його – 2,5 см.
Макові коржі добре просочити цукровою водою (3 ст. ложки цукру залити кип’ятком, щоб лиш покрило цукор, добре розмішати, доки цукор розтане).
Перемазати кремом (підійде заварний), обсипати боки меленими горіхами, верх покрити шоколадною глазур’ю. Готовий маково-горіховий торт поставити в холодильник на ніч.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші перевірені рецепти смачних тортів:
- Шоколадний торт з хрумким безе і горіхами
- Торт з горіховим безе і ванільним кремом