Карамель для тортів, тістечок, морозива, млинців та інших десертів
200 г цукру, 120 мл води, 240 мл гарячих вершків (від 30%), 30 г масла.
З’єднати воду і цукор в посудині з товстим дном, перемішати і варити на вогні, вище середнього до ледь коричневого кольору. Паралельно довести майже до кипіння вершки (але вони не повинні кипіти!) (чим більше вершків, тим рідша карамель). Зняти з вогню і швидко додати вершки (все буде бурлити, тому обережно, щоб не обпектися, краще перемішувати швидко дерев‘яною лопаткою з довгою ручкою!!!). Розмішати все до однорідності і додати масло, перемішати, поки масло не розтопиться. Готову карамель перелити в банку і охолодити при кімнатній температурі. Зберігати карамель в холодильнику в щільно закритій банці протягом одного тижня. Якщо карамель сильно загусне, то просто поставити її у теплу воду або дати постояти при кімнатній температурі. Із порції виходить 250 г карамелі.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати: