холодний суп

Смакуйте літо великою ложкою: 4 рецепти холодних супів

Що може бути краще влітку за холодний суп влітку? Він і освіжить, і наситить. Готуйте велику ложку, бо це дуже смачно!

 

Чалоп

  • 0,5 л кисляку, 1 ч. ложка солі, перець, зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік, зелена цибуля і часник), пучок редиски, огірок, 1 скл. газованої води.

Овочі і зелень порізати, змішати з водою і кисляком, додати спеції, поставити у холодильник. Подавати у піалах.

 

Огірковий суп на кисляку

  • 2 огірки, 1 зубець часнику, по 0,5 скл. кисляку і води, по 1 ст. ложці олії і товчених волоських горіхів, 1 ч. ложка січеного кропу, 1 варене яйце, сіль.

Огірки почистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками. Збити з водою кисле молоко, залити огірки, додати часник, розтертий із сіллю, заправити олією та кропом, додати порізане яйце. При подачі посипати потовченими горіхами.

Окрошка

  • 1–2 л сироватки, 10 шт. редиски, 3 огірки, 2 картоплини, 3 яйця, по 200 г ковбаси та копченого м’яса, 1 скл. сильногазованої води, гостра гірчиця, червоний і чорний перець, зелень (кріп, петрушка, кінза, цибуля, часник), 5 зубців часнику, сіль, сметана.

Варені яйця, картоплю у кожушку, овочі порізати кубиками, зелень посікти, перемішати. Безпосередньо перед споживанням залити сироваткою, посолити, додати спеції, долити газованої води. Можна додати сметану у порційні тарілки.

Айран

  • 100 г води, 200–500 г кислого молока або натурального йогурту, дрібка солі або цукру, зелень, кубики льоду.

Воду і кисляк охолодити. Збити кисляк до однорідної маси, додавши сіль або цукор, ввести тонкою цівкою воду. Айран має бути пінистим. Зберігати айран потрібно на холоді і використовувати бажано протягом доби.

Перегляньте також інші рецепти холодних перших страв:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook