Швидкі пончики
- 350–400 г борошна, 6 г розпушувача, 3 ст. л. цукру, 0,5 пачки ванільного цукру, дрібка солі, 1 яйце, 140 г молока, 15 г м’якого масла, олія для смаження.
У мисці змішати всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, ванільний цукор і сіль. У центрі зробити заглиблення, влити яйце та молоко. Замісити м’яке, еластичне тісто, поступово додаючи м’яке масло. Муку всю одразу не висипати — залиште приблизно 100 г і додавайте за потреби, щоб тісто не стало надто тугим.
Залишити тісто «відпочити» на 10 хвилин. Потім розкачати його завтовшки близько 8 мм, вирізати кружальця, зробити в середині отвір і смажити пончики у гарячій олії з двох сторін до золотистого кольору.
Готові пончики викласти на паперові рушнички, щоб прибрати зайвий жир. За бажанням посипати цукровою пудрою або полити шоколадною помадкою.
Для святкового вигляду можна використати двоколірну глазур — чорний і білий шоколад — та прикрасити кольоровою посипкою.
Рецепт і фото Іванни Луць
- Донатс (американські пончики), як у кафе
- Пончики “Донатс” у глазурі. Смак, як у кав’ярні