копчена свинина

Як я готую свинину для коптіння (вудження)

Немає смачнішого м'яса. ніж домашнє копчене (вуджене). Якщо і ви хочете приготувати, поділюся своїм перевіреним роками рецептом маринування м'яса, шпондеру і сала.
Свинину на вудження готую так. Спершу на ніч замочую у посоленій воді. Сіль витягує кров. Потім промиваю і заливаю маринадом. За цей час заварюю маринад, який настоюється ту саму ніч.

Маринад для копченого м’яса

Маринад: 3 л води, 5 столових ложок (без чубка) солі, 1 столова ложка цукру, 20-25 зернят чорного перцю, 5-7 зернят духмяного перцю, 2-3 зернятка гвоздики, 2-3 зернятка кардамону. Хто любить коріандр, може додати або замінити кардамон. 7-10 лаврових листків.
Варю маринад не більше 3 хвилин, закриваю щільно кришкою і на плиті залишаю до ранку. В цьому маринаді м’ясо стоїть до трьох днів у холоді. Якщо треба довше, процедуру повторюю. Після того, як злила перший маринад, м’ясо не промиваю. Шпондер і сало вистачає маринувати 1 раз.
Рецепт Наталі Савран
Радимо також прочитати інші рецепти вудження (копчення):

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook