Кухня Рецепти

Вуджена ковбаса

Перед коптінням потрібно з м’яса посмажити дві невеличкі котлетки, щоб спробувати, чи досить солі і перцю буде у майбутній ковбасці.

12.04.2017 12:15

Інгредієнти:
3 кг свинини, 1,5 кг телятини, 1 кг індичого філе, 600 г сала.

М’ясо і сало порізати шматочками: свинину і сало в одну, а телятину з індиком у другу миску. Змішати в чашці 2 ст. ложки солі і 1 ч. ложечку селітри (на 5 кг м’яса норма – 1 ч. ложка). Усе окремо вимішати, утрамбувати і поставити у комору. З селітрою має маринуватися близько двох діб, кілька разів перемішувати. Після маринування м’ясо перемолоти: свинину – крупно, сало – середньо, телятину й індичатину – дрібно і 2 рази. До телятини додати 0,5 л теплої води і ретельно вимішати, вибиваючи, кидаючи з висоти у миску, хвилин 20, поки маса стала еластичною і почала триматися купи. Часник (норма на 10 кг м’яса – 1 скл.) вичавити і перетерти в ступці з невеликою кількістю солі і перцю. Змішати все разом і ще трохи вимісити.

Коли м’ясо гарно вимішене, розігріти жир на сковорідці і посмажити з нього зо дві невеличкі котлетки. Це щоб спробувати, чи досить солі і перцю, які ще можна додати. Промиті кишки наповнити фаршем через м’ясорубку за допомогою спеціальної трубки-насадки. Набивають їх досить туго, щоб ковбаса була щільною. Далі усе коптити у коптильні зо три години.