Ікра кабачкова, перевірено: смачно
3,5 кг кабачків нарізати кубиками в 10 літрову каструлю. 1,5 кг цибулі обсмажити на олії (200 мл), 1,5 кг моркви обсмажити, додати 0,5 л. томатної пасти. Викласти до кабачків, тушкувати 1 годину, час від часу помішуючи. Додати спеції, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 4 ст. ложки оцту, 1 ч. ложку меленого перцю – все збити блендером і під кришкою варити 10 хвилин. Розлити в стерилізовані банки і закрутити. Накрити ковдрою на ніч. Банки не перевертати. Рецепт Оксани Дуденко
Салат із сирих кабачків
Кабачки натерти на терку для корейської моркви або на середню звичайну. Додати за смаком сіль, цукор, часник, винний оцет (який є), цибулю за бажанням, кріп, петрушку. Можна натерти ще моркву. Інколи додаю чорний перець ( трохи візьміть салату окремо, додайте перець, спробуйте: будете знати, чи вам смакує). Заправити олією. Сік з кабачків не виливати. Ще роблю такий салат, тільки не тру, а ріжу кубиками десь до 1 см: додаю спеції, кріп, петрушку і складаю ввечері в банку, а на ранок є салат! Рецепт Любінської Л.
Кабачки печені кільцями
Ріжу кружечками в 1 см. Обвалюю в сухарях. Зверху збризкую олією і соєвим соусом. В духовку. Мають бути трохи тугенькі, не квашня. Поїдаємо з чоловіком дечками! Рецепт Наталі Андрощук
Намазка на грінки
Цибулю та моркву посмажити, додати тертий кабачок, стушкувати. Дати трішки вистигнути, додати 2 плавлених строчки, кріп.
Перебити блендером. Рецепт Оксани Лук’яненко
Кабачки по-корейськи на зиму
Усі овочі терти на терці, цибуля півкільцями. 1 кг кабачків, 500 г моркви, 4 цибулини, 1 ст. ложка солі, 1 ч. цукру, 250 мл олії, тушити все протягом 10 хвилин, далі додати 30 мл оцту і тушкувати ще 5 хв. Додати 1 голівку часнику, 1 ч. ложку коріандру і 1 ч. ложку перцю чилі (сухого). Розкласти у стерильні банки і закрутити. Рецепт наталії Білас
Суп-пюре із кабачків
У сотейнику на ложці олії і ложці масла обсмажити порізану кубиками цибулю і 2-3 зубчики часнику до прозорості. Додати порізані кубиками кабачки (500 г), влити води, щоб тільки покрила кабачки. Протушкувати до готовності, додати подрібнену петрушку, кріп, плавлений сирок і збити блендером. Якщо загустий, розбавити молоком. Подати з сухариками, яйцем , кунжутом. Рецепт Жанни Сорокіної
Кетчуп із кабачків
1,5 кг кабачків покришити кубиками, 0,5 кг цибулі, 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру. Все перемішати і залишити на 2 години, щоб пустило сік. Потім варити 2 год. Масу збити блендером і додати 450 г пасти “Чумак”, 1 ст. ложку перцю чилі (можна менше), 2 ч. ложки паприки, 150 г оцту. Проварити 10 хв. Розлити в стерилізовані баночки. Рецепт Ірини Єзерської
Печені кабачки у прованських травах
Порізати кубиками, посипати прованськими травами (чи спеціями, які любите), трішки солі, олії (беру оливкову). Розкласти на деко і в духовку. Можна до салату зеленого додавати або їсти самостійно. Також можна в такий спосіб перець, помідори запікати. Рецепт Марії Івченко
Аджика кабачкова
2 кг кабачків (чищених, вийняти середину), 400 г пасти томатної (“Чумак”), 150 г олії, 200 г цукру (можна менше), 1 ст. ложка солі (не дуже з верхом), 100 г оцту, 2 стручки гіркого перцю. Усе на м’ясорубку, в каструлю, перемішати і варити 45 хв. За 5 хв до кінця додати три головки часнику. Ну дуууже смачно, спробуйте не пошкодуєте. Рецепт Тетяни Гановської
Салат з кабачків
1,5 кг кабачків нарізати тонкими скибочками кружечками, 2 ст. ложки солі, 100 г олії, 100 г оцту, 100 г цукру, 1 ч. ложка коріандр, 1 ч. ложка куркуми, 4 зубці часнику. Усе добре вимішати, додати до кабачків. Хай постоїть кілька годин, потім їжте на здоров’я. Завжди роблю. Рецепт Наталії Хомік
Варення з кабачків
На 1 кг кабачків, 1 кг цукру, 1 лимон, 1 апельсин – все порізати, цедру на терку, варити 6 разів по 15 хв, останній раз як варити – збити блендером, але це не обов’язково (мені так більше подобається, для начинки в випічку). Рецепт Крістіни Полторак
Лимонне варення з кабачків
4 кг кабачків, 3 кг цукру, 0,5 кг лимонів. Молоденькі кабачки нарізати кубиками, засипати цукром і на вогонь приблизно на 1,5 год. Коли варення буде карамельного кольору, додати перекручені лимони (на м’ясорубку), варити ще 10-15 хв і в стерилізовані банки. Рецепт Тетяни Линник
Суп пюре за іспанським рецептом
3 кабачки, 2 картоплини, морква, цибуля, часник – зварити. Воду відцідити окремо. Збити блендером, поступово додаючи воду до консистенції, яка вам подобається. Додати вершки і збити до однорідної консистенції. Можна додати крутони (грінки). Рецепт Ірини Зарудної Рецепт Віти Гришан
Новий класний салат
3 кг кабачків, 1 кг грибів, по 300 г моркви та цибулі, баночка соусу сацебелі. В 1 скл. олії обсмажити спочатку моркву, потім додати цибулю, потім додати гриби, ще 10 хв тушкувати, додати соус, 1 скл. цукру, 0,5 скл. оцту, 1-1,5 ст. ложки солі і порізані крупним кубиком кабачки, ще тушкувати 40 хвилин, від себе я ще додала 2 ложки томатної пасти. У стерильні банки і закрутити. Рецепт Віти Гришан
М’ясо з кабачками
М’ясо порізати на невеликі шматочки, посолити, поперчити – це перший шар, потім цибуля, терта морква, болгарський перець, кабачки, порізані кубиком (багато, мінімум вдвічі більше по об’єму чим м’яса), можна ще баклажани (не обов’язково), можна зверху порізані помідори (не обов’язково), трохи посолити все. Закрити кришкою, на дуже маленький вогонь на годину мінімум. Я олію і жир не даю, можна трохи води, але на маленькому вогні не підгорає – соку буде достатньо. Рецепт Людмили Куприянової
Радимо також приготувати:
- Рецепт смачних кабачкових чебуреків (пиріжків)
- Відбивні із кабачків смачніші, ніж із м’яса
Post Views: 136