Салат з печінки до святкового столу
- 500 г курячої печінки, 2 маринованих огірка, 1 синя салатна цибулина, 1 середня морквина, 50 г вершкового масла, 1 жовток, 4 ст. ложки майонезу, 1 зубець часнику, сіль, перець.
Почистити печінку, поставити відварювати до готовності в підсоленій воді з додаванням лаврового листка та чорного перцю горошком. Після відварювання, дати охолонути. Потім нарізати соломкою.
Потерти на крупній терці моркву, нагріти сковорідку, додати вершкове масло, обсмажити на ньому моркву то золотистого кольору.
Нарізати дрібно маринований огірок. Синю цибулю нарізати кільцями.
Приготувати заправку для салату: у жовток додати видавлений часник, розтерти ложкою. Далі з’єднати його з майонезом (я використовую тільки домашній). Гарно перемішати.
У мисці з’єднати всі інгредієнти печінку, моркву, цибулю, огірок. Посолити собі до смаку. Заправити соусом, перемішати і подавати до столу. Салат з печінки до святкового столу готовий!
Рецепт і фото – Марини хвиль. Більше відеорецептів господині можна переглянути тут: https://www.youtube.com/@ukrcook/videos
- Найсмачніша печінка – з яблуками та цибулею
- Дуже ніжна печінка. Секрет – у маринаді з… содою