Кухня Рецепти

Єпископський кекс

Такий кекс дуже гарно виглядає у розрізі завдяки великій кількості різноманітних наповнювачів, а ще завдяки ним неймовірно смакує!

09.04.2017 15:51

Інгредієнти:
Борошно – 140 г; масло вершкове – 120 г; цукор – 140 г; яйця – 6 шт.; суміш з горіхів (фундук, волоські, мигдаль, шоколад, апельсинові цукати, родзинки) – 120 г; сіль – дрібка; для прикрашування: цукрова пудра.

Розтерти розм’якшене вершкове масло, цукор і яєчні жовтки. Горіхи, фрукти, шоколад посікти й змішати з борошном. Додати по ложці до масляно-яєчної суміші, постійно перемішуючи. Яєчні білки збити на піну з дрібкою солі. По ложці ввести до тіста. Форму змастити маслом, посипати борошном. Перекласти тісто у форму, розрівняти поверхню й випікати на середній полиці духовки при температурі 160 оС протягом 50 – 55 хвилин.

Готовий кекс залишити вистигати у формі, потім перекласти на тарілку і посипати цукровою пудрою.