Кухня Рецепти

Золота лазанья

До речі, гурмани віддають перевагу лазаньї, яка вистоялася, тобто розігрітій у духовці наступного дня. Вона тоді гарно нарізається і не розтікається.

10.03.2017 14:01

Інгредієнти:

Для тіста: 200 г борошна, 2 яйця, сіль.

Для начинки: 30 г масла, 100 – 150 г вареної шинки, 250 – 300 г сиру, який гарно плавиться, 3 варені на твердо яйця, 50 г тертого твердого сиру, сіль, перець.

Для соусу: 50 г борошна, 30 г вершкового масла, 0,5 л молока, 2 сирі жовтки, сіль, мускатний горіх.

Тісто. Борошно просійте, додайте до нього яйця, дрібку солі й замісіть тісто. Вимішуйте 10 хвилин, потім загорніть у плівку і залиште на 15 хвилин. Опісля тонко розкачайте і розріжте на 3 – 5 пластів.

Начинка. Наріжте на кубики шинку, розімніть варені яйця виделкою, наріжте сир тонкими шматочками.

Соус. Борошно трішки підсмажте в каструльці з вершковим маслом, тонким струменем влийте молоко, постійно помішуючи. Додайте сіль та мускатний горіх і на повільному вогні, постійно помішуючи, варіть, доки соус на загусне до консистенції сметани. Зніміть соус із вогню, трохи остудіть і додайте до нього два збиті жовтки.

Дно прямокутної форми змастіть вершковим маслом і вилийте в неї трохи соусу. Викладіть пласт тіста, посипте шинкою, частиною яєць, залийте соусом, розкладіть шматочки сиру. Накрийте пластом тіста і викладіть шар начинки і соусу – і так всі шари. Останній шар полийте соусом, посипте тертим твердим сиром і розкладіть зверху невеликі шматочки вершкового масла. Запікайте в духовці, нагрітій до 180-200 оС, з півгодини.

Встроміть у лазанью виделку: якщо вільно простромлює всі шари – можна виймати. Дайте їй трохи постояти і підсохнути: тоді вона вбере рідину й не буде розтікатися. До речі, гурмани віддають перевагу лазаньї, яка вистоялася, тобто розігрітій у духовці наступного дня.