Риба в духовці – це смачно, просто, швидко. А ще така страва набагато корисніша, ніж смажена на сковороді. Та й дієтичніша, бо готується без олії. А яка смачна і соковита ця рибка!
Риба в духовці
- Улюблена ваша риба (філе; у мене – хек, було 5 філейок), помідор, сир (у мене моцарела), 1 цибулина, 1 морквина, 3 ст. ложки сметани, сіль, перець.
Рибу помити, посушити і розрізати на порційні шматочки. Кожен шматочок посолити і поперчити, викласти у форму для запікання. Цибулю і моркву протушкувати кілька хвилин на олії. Помідор нарізати кубиками і додати до сметани, посолити, поперчити. На рибу викласти цибулю з морквою, далі сметану з помідором, далі натертий сир. Запікати при 180 градусах 20 хв і ще на 5 хв під гриль.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати інші страви з риби за перевіреними рецептами від господинь:
- Якщо четвер, то риба. Якщо риба, то скумбрія. 7 рецептів
- Риба тушкована “Забудьте про консерви”. Ні грама олії!