Єврейський суп із курячими кльоцками

З корицею, базиліком манкою чи мацою — навіть будучи таким незвичним, він смакуватиме і любителям класичних перших трав, і гурманам.

Інгредієнти:

8 перепелиних яєць, 300 г курячого фаршу, 1 куряче яйце, 5 ст. ложок подрібненої маци (у крайньому разі можна замінити панірувальними сухарями або 3 ст. ложками манної крупи), ¼ ч. ложки кориці, 2,5 л курячого бульйону, 1 скл. рису, ½ ч. ложки сушеного базиліку, 3 бут. Гвоздики, ½ морквини, 4 зубці часнику.

Перепелині яйця зварити, почистити, порізати половинками. Змішати фарш із перемеленою мацою або манкою, додати яйце і дрібку кориці, сформувати кльоцки завбільшки з волоський горіх. Бульйон довести до кипіння, вкинути кльоцки, рис, порізану півколами моркву, сіль, сушений базилік, гвоздику. Варити до готовності рису, наприкінці варіння додати подрібнений часник. Налити у тарілки, у кожну покласти по 4 шматочки варених яєць.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook